De lessen lichamelijke opvoeding

Barnum beschikt over twee goed uitgeruste sportzalen met gepaste accommodatie.

Als het weer het toelaat, is er in de onmiddellijke omgeving ook gelegenheid om te lopen en om rugby of voetbal te spelen.

We kiezen er bewust voor om alle leerlingen twee keer per week te laten sporten. Onderzoek heeft uitgewezen dat het lichamelijk voordeel beduidend groter is bij twee afzonderlijke lessen L.O. in plaats van twee opeenvolgende lesuren.

 

Sport over de middag

Leerlingen kunnen 's middags onder begeleiding sporten. Er is afwisseling tussen voetbal, badminton, basketbal, een hockeytornooi, handbalinitiatie...

Sportdag

Elk jaar is er een sportdag waarbij we zorgen voor variatie. Soms is het doel nieuwe sporten te leren kennen of fysiek eens wat verder te gaan, maar evengoed kan teambuilding of samen sporten met mindervaliden i.s.m. Dominiek Savio centraal staan.

 

 

Sportcompetities

Op woensdagnamiddag nemen Barnummers vaak deel aan sportwedstrijden met aangesloten sporters die de school vertegenwoordigen in tal van disciplines zoals atletiek, volleybal, zwemmen, badminton... We promoten ook recreatieve competities waarbij enkel de niet-wedstrijdsporters kunnen deelnemen, een unieke kans om deel te nemen aan een wedstrijd atletiek, basketbal, badminton, mountainbiken, avonturentrophy...

Uitzonderlijk nemen individuele atleten of ploegen deel aan selectiewedstrijden waarbij de winnaar verder kan doorstoten naar een internationaal tornooi.

Sport Na School

Barnum vindt het belangrijk om de leerlingen te leren dat beweging deel uitmaakt van een gezonde levenswijze. Daarom promoot de school SNS. Dit is een initiatief waarbij voor een lage, vaste prijs onbeperkt en vrijblijvend kan gesport worden het schooljaar lang. Meer info kan u vinden op: www.sportnaschool.be.